Прес-центр13 квітня 2018, 11:04

Провели семінар стосовно використання методик критичного мислення

Критичне мислення нині є модним трендом сучасної освіти. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань навчально-виховного процесу йдеться й у Концепції нової української школи.

12 квітня методисти комунальної установи «Білокуракинський районний методичний кабінет» разом з директорами та заступниками директорів з навчально-виховної роботи провели семінар «Нова українська школа. Розвиток критичного мислення», на якому було розглянуто питання взаємозв’язку критичного мислення у симбіозі з мнемотехнікою та вітагенною технологією навчання.

Учасники семінару активно долучилися до обговорення питання використання методик критичного мислення, конструювання уроку, використовуючи найсучасніші методи навчання: інсерт, фішбоун, кластери, кубики Рорі, сенквейн, ромашка Блума та інші.

Директор Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст. В.В. Свергун презентував власну новітню технологію роботи з молодими педагогами – «Методичний млин». Вона діє вже четвертий рік і допомагає колективу використовувати сучасні освітні технології та трансформувати їх в процесі своєї роботи.

Оригінальними й цікавими були творчі доробки директора Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ю.Л. Ромашенко, заступника директора з навчально-виховної роботи С.О. Зінченко, які у формі відеофрагментів уроків ознайомили з досвідом роботи педагогів щодо використання технологій критичного мислення в навчально-виховному процесі.

Семінар завершився складанням «Пасхального кошика ідей», де колеги висловили свої точки зору, зазначили важливість роботи за темою семінару та надали відгуки роботі колег щодо реалізації методів критичного мислення.