Прес-центр26 червня 2020, 14:06

Проведено засідання районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом

26 червня, під головуванням голови районної державної адміністрації Сергія Щебетенка відбулося засідання комісії районної державної адміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто питання про додаткові заходи із протидії поширенню на території Білокуракинського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короно вірусом SARS-CoV-2.

Розпочинаючи засідання, очільник району охарактеризував ситуацію щодо темпів росту захворюваності на коронавірусну інфекцію в державі. Зазначив, що вже є перший випадок коронавірусу у Білокуракинському  районі, а тому виконання та дотримання усіма протиепідемічних заходів, особливо у період святкових та вихідних днях, є вкрай необхідним та обов’язковим, аби не допустити поширення зазначеного захворювання, ба більше - спалаху небезпечної недуги.

Про стан справ у закладах охорони здоров’я Білокуракинського району щодо коронавірусу COVID-19 інформували заступник головного лікаря КНП «Білокуракинський РЦ ПМСД» Юрій Доля та головний лікар КНП «Білокуракинська БЛ» Олександр Данілко.

З метою запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Білокуракинського району, комісія прийняла рішення щодо обмеження часу роботи закладів громадського харчування і закладів розважальної діяльності до 22 години.

Підсумовуючи засідання Сергій Щебетенко зазначив, що вжиття згаданих заходів дозволить зменшити негативні наслідки надзвичайної ситуації на території Білокуракинського району та закликав жителів району з розумінням поставитись до тимчасових незручностей.