Прес-центр18 липня 2018, 16:07

Проведено засідання комісії по розгляду проблемних питань з надання державної допомоги та житлових субсидій

18 липня 2018 року відбулося засідання комісії по рішенню питань, пов’язаних з наданням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового (рідкого) палива, пільг при Білокуракинський райдержадміністрації. Загалом на розгляд було винесено 155 заяв з відповідними пакетами документів та 54 справи за поданням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Відповідно до рішення комісії державну допомогу малозабезпеченим сім’ям у повному розмірі призначено 6 заявникам. 160 сімей отримали позитивне рішення про призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

32 сім’ї отримали відмову у призначенні субсидії, а саме:

  • 3 – у разі, коли у члена домогосподарства або у члена сім’ї особи із складу домогосподарства доходи були такими, що зазначені у пп. 3 п. 6 Положення про порядок призначення житлової субсидії, і такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;
  • 1 – на фактичну кількість проживаючих у житловому приміщенні (будинку);
  • 28 - особам, у яких взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; які отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати;  які не сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи.

2 особам призначено пільги по місцю їх фактичного проживання.