Прес-центр13 липня 2018, 14:07

Проведено захід “Розвиток та адаптація дитини в процесі виховання”

11 липня 2018 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано підтримуючий захід для батьків “Розвиток та адаптація дитини в процесі виховання” для прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу. Ведучі заходу, запрошені спеціалісти громадської організації "Центр підтримки громади" — Шевченко Надія (психолог) та Матвєєва Тетяна (юрист).

Під час заходу, батьки дізналися про «Вікові періоди розвитку дитини» (авторське дослідження Тетяни Соловйової). Учасниці розглянули стилі виховання і виконували вправи на розуміння своїх дітей. Також була розкрита тема, як саме батьки можуть практично допомогти в адаптації своїм дітям, згідно вікової періодизації. Юристом було проінформовано батьків, щодо їх прав та обов’язків відносно дітей з прийомних родин та родини, які мають дитячий будинок сімейного типу. Також двом родинам надані індивідуальні послуги психолога та юриста.

По закінченню дійшли до висновку, що на розвиток дитини, формування її майбутнього сценарію та стратегії поведінки, першочерговий вплив має сім’я. За результатами аналізу анкет зворотнього зв'язку, захід був відмічений як “дуже добре”.

І.І.Аполлонова
Директор Білокуракинського
районного центру соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді