Прес-центр14 вересня 2018, 15:09

Проведено «Тиждень протидії булінгу»

2018 рік в Україні є Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», тому відповідно до планів роботи відділу освіти Білокуракинської райдержадміністрації, закладів загальної середньої освіти на початку вересня було проведено «Тиждень протидії булінгу». Сьогодення, що є соціально нестабільним, ситуація, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому середовищі, що отримала назву шкільне цькування, а у міжнародній термінології – булінг.

Метою заходів було формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для підлітків чи їх членів родини; ознайомлення підлітків з поняттями «булінг», видами булінгу та засобами захисту від будь-якого насильства; формування нульової толерантності до випадку булінгу. Під час заходів були використані ситуаційні вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, ознайомилися із рекомендаціями та порадами щодо боротьби з булінгом у школі.

З метою визначення ступеня агресивності, причетності до булінгу серед учнів Просторівської , Лозно-Олександрівської, Мирненської, Шарівської, Павлівської загальноосвітніх шкіл проведено анкетування, круглі столи, тренінги, обговорення актуальних питань.