Прес-центр15 лютого 2019, 09:02

Проведено спільне штабне тренування

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2019 рік 14.02.2019 з 8:00  до 16:30 було проведено спільне штабне тренування органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Білокуракинського району на тему «Виконання завдань під час пропуску весняного льодоходу, повені та паводків».

Відповідно до оперативної обстановки, що склалася на території Луганської області о 08:00 14.03.2019 скинуто воду з Краснооскольського водосховища, що призвело до підняття рівня води в річках вище критичних показників з частковим підтопленням сільськогосподарських угідь, доріг, низько водних мостів та населених пунктів.

У Білокуракинському районі до зони затоплення потрапили 4 населені пункти (смт Білокуракине, с. Нещеретове, с. Олексіївка, с. Шарівка), 145 будинків, в яких мешкає 360 осіб та 2 низьководні мости у с. Нещеретове та с. Шарівка.

До ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації були задіяні наступні сили та засоби: МОГ - 6 чол./2 тех., Білокуракинський МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області – 15 чол./4 тех., Білокуракинська ЦРЛ – 6 чол./2 тех., Новопсковський РЕМ ТОВ «ЛЕО» – 8 чол./2 тех., Білокуракинський ВП ГУНП у Луганській області - 10 чол./4 тех., філія Білокуракинський райавтодор - 10 чол./2 тех., Білокуракинська дільниця Новопсковміжрайгаз - 8 чол./2 тех., мотопомпи МП-600 – 3 шт.

Під час тренування було відпрацьовано: оповіщення та збір керівного складу Білокуракинської місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, оцінка обстановки, прийняття рішень та доведення їх до виконавців, створення та організація роботи штабів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, робочі документи учасників тренувань (накази, розпорядження, розрахунки сил і засобів), прийняття рішень районною комісією з питань ТЕБ та НС та районною евакуаційною комісію, організація та проведення евакуаційних заходів. Спеціалізовані служби цивільного захисту району, в цілому, готові до виконання завдань під час весняного льодоходу, повені та паводків.