Прес-центр6 листопада 2019, 15:11

Проведено семінар з пропагування сімейних форм виховання

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає актуальнішою і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у родині (усиновлення, опіка, передача на виховання у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї). Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи таким сім’ям матеріальну та соціальну підтримку.

5 листопада 2019 року на базі Лозно-Олександрівської ОТГ відбувся семінар на тему сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Під час лекції головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Марина Пугач роз’яснила присутнім, які бувають сімейні форми виховання, обговорила порядок влаштування дітей до сімейних форм виховання, права та обовʼязки прийомних батьків, опікунів, усиновителів, їх основні завдання та цілі.

В свою чергу працівники Білокуракинського бюро правової допомоги Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали присутнім юридичні консультації з різних питань.