Прес-центр15 cічня 2019, 16:01

Проведено семінар-нараду

11 січня 2019 року в управлінні соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації пройшов семінар – нарада для уповноважених представників Білокуракинської та Лозно-Олександрівської ОТГ та сільських рад з актуальних питань призначення житлової субсидії, пільг, та державних соціальних допомог. На ньому були надані роз’яснення щодо практичного використання основних положень:

  • постанови КМУ від 21.10.1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для від відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» у новій редакції Постанови від 27.12.2018 року №1176;
  • постанови КМУ від 18.04.2018 року №280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України»;
  • постанови КМУ від 22.08.2018 року №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

У заході взяли участь представники 21 населеного пункту Білокуракинського району, начальник управління соціального захисту населення Білокуракинської РДА Н. Бойко та начальники відділів управління, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Білокуракинського районного центру зайнятості С.Філоненко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади А.Карпенко.

Були озвучені основні рекомендації щодо запровадження інформаційно - роз’яснювальної роботи з метою підвищення рівня правової культури населення з проблеми насильства в сім’ї, спільно з відповідними службами та громадськістю. Обговорювалися питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення, щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Велику увагу було приділено блоку питань отримання житлової субсидії насенням району. Розглянуті питання щодо призначення субсидії громадянам за новим порядком з 1 січня 2019 року – за рахунок коштів, передбачених Мінсоцполітики у державному бюджеті для виплати житлової субсидії у грошовій формі.

Присутні на семінарі отримали практичні рекомендації та кваліфіковані роз’яснення на проблемні питання.