Прес-центр14 листопада 2018, 11:11

Проведено ряд заходів в рамках тижня національної школи

Сучасна українська школа постійно перебуває в процесі інтенсивного розвитку, плідного пошуку, активізації педагогічної ініціативи, розвитку національно-патріотичного виховання. З метою підтримки іміджу власного навчального закладу, його індивідуальності і оригінальності, кожного року на початку листопада в загальноосвітніх навчальних закладах Білокуракинського району проходить ряд заходів в рамках тижня національної школи. В цьому році головним меседжем тижня були слова видатного педагога В.Сухомлинського: «Кожна дитина – національне надбання країни і держави».

Так, в Лозно – Олександрівській ЗОШ І-ІІІст. відбулося відкриття конкурсу ART-ACCENT STUDIO «METAPHORA», під керівництвом вчителя англійської мови С.М.Лагутіної, де звучали шедеври української поезії англійською мовою. Відкриття  студії стало стартовим майданчиком для проведення заходів поетичного, музичного, художнього спрямування англійською мовою.

В рамках тижня національної школи в Павлівській ЗОШ І-ІІІ ст. учні з захопленням працювали в шкільному музеї під керівництвом М.О.Котової, вчителя історії, вчилися опрацьовувати історичні речові джерела та визначати історію краю за ними. Педагоги навчального закладу А.М.Шкабара, Ю.В.Вайленко, О.С.Щербак, Ю.В.Почтаренко, М.І.Косенко, В.О.Ліннік провели ряд заходів, направлених на впровадження педагогічних ідей В.Сухомлинського і Нової української школи. Це, наприклад, уроки мислення під відкритим небом Л.О.Дергачової та Г.І.Боровенської. Вчителі початкових класів Н.П.Ткаченко і М.В.Пугач створили збірку-хрестоматію з етики за творчою спадщиною В.О.Сухомлинського - «Я хочу сказати своє слово» та шкільні альбоми учнів початкової школи за мотивами оповідань «Сторінками казок Сухомлинського».

9 листопада, в День української писемності, на базі Просторівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів філологічного профілю за темою «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через компетентнісно-орієнтований підхід до викладання української мови і літератури та зарубіжної літератури». В рамках семінару були розглянуті теоретичні питання про використання інтерактивних технологій при викладанні мови та літератури. В рамках практичної частини семінару учителі Просторівської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі із завучем з навчально-виховної роботи О.П.Бойко показали свою особливу форму методичної роботи «Методичний млин», завдяки якій кожного тижня учителі обмінюються новинками в методиці викладання тих чи інших предметів.

В Мирненській ЗОШ І-ІІІст. відбувся конкурс виразного читання творів Т.Шевченка. Учні початкових класів взяли участь в інсценізації казки Василя Сухомлинського «Сьома дочка» та позмагалися в створенні кращих ілюстрацій до Дня української писемності. Разом зі старшокласниками учитель історії Л.В.Бабіч працює над створенням відеоролика «Врятуємо від забуття» про історію села Мирне.

Жваво працювали учнівський та педагогічний колективи Шарівської ЗОШ І-ІІІ ст., Тимошанської ЗОШ І-ІІ ст., Солідарнівської ЗОШ І-ІІ ст. над проблематикою використання ігрових та казкових елементів в навчально - виховному процесі. Учні разом з педагогами О.О.Зінченко, Н.А.Овчаренко, В.І.Червенко, Н.Я.Шликовою, А.В.Липовою, О.М.Рябець, І.О.Потоцькою, Е.П.Волченко намалювали ілюстрації до опрацьованих учнями казок, створили колажі до дня писемності, розкладки, присвячені творчості Т.Шевченка, провели засідання творчих груп та наради «Краса сама собою впливає на душу і не вимагає роз’яснень» тощо.

Слід зазначити, що в рамках Тижня національної школи всі вчителі та учні закладів загальної середньої освіти Білокуракинської районної ради долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Також в закладах загальної середньої освіти в цей період проходять перші етапи міжнародних конкурсів з української мови та літератури імені Тараса Шевченка та Петра Яцика.