Прес-центр6 квітня 2018, 13:04

Проведено навчання з охорони праці

 

Навчання та перевірка знань з питань охорони праці: усі тонкощі організації, налагодження безпечного процесу виробництва – це обов’язок кожного роботодавця. За відсутності у працівників необхідного обсягу знань щодо безпечного виконання робіт, досягнення цієї мети неможливе. Враховуючи вищевказане, на кожному підприємстві, в установі та організації (як приватної, так і державної чи комунальної форм власності) повинно проводитися щорічне навчання та перевірка знань з охорони праці. У випадку недотримання цієї вимоги, будуть порушені норми статті 18 ЗУ «Про охорону праці» й особи, відповідальні за формування такого процесу, нестимуть передбачену законом відповідальність. Відповідно до даної статті передбачено, що посадові особи, діяльність яких пов'язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, проходять навчання, а також перевірку знань з питань охорони праці.

Для дотримання Закону України «Про охорону праці» 3-5 квітня 2018 року управлінням агропромислового розвитку організовано навчання з основних питань охорони праці для керівників та спеціалістів підприємств Білокуракинського району, яке провели спеціалісти ТОВ «Луганський навчально-курсовий комбінат». Тема навчання: «Загальні теми програм спеціального навчання з питань охорони праці», особливу увагу приділили питанням:

  1. Законодавство про охорону праці. Основи законодавства про працю України.
  2. Забезпечення пожежної безпеки на підприємстві та в підрозділі. Вибухобезпека та вибухозахист.
  3. Характеристика умов праці на робочих місцях. Небезпечні та шкідливі виробничі чинники.
  4. Електробезпека.
  5. Гігієна праці та виробнича санітарія. Медичні огляди.
  6. Надання першої допомоги при нещасних випадках.

Формою перевірки знань з питань охорони праці працівників став залік - за екзаменаційними білетами у вигляді усного опитування.Особам, які під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, видали посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці. Загалом пройшли навчання 44 особи.