Прес-центр30 вересня 2019, 16:09

Програма «Схід і Захід разом» продовжує працювати

В рамках реалізації программи «Схід і захід разом» та угоди про співпрацю між відділами культури Бродівської райдержадміністарції Львівської області та Білокуракинської райдержадміністрації Луганської області з 20 по 22 вересня 2019 року на Львівщині перебував зі своєю концертною програмою народний чоловічий гурт «Краяни» Білокуракинського районного будинку культури ім. Т.Г. Шевченка. В перший день перебування в Бродівській школі естетичного виховання відбулася творча зустріч, на якій «Краяни» представили присутнім свою творчість.

В рамках програми «Схід і захід разом» в народних домах с. Суховоля та с. Білявці Бродівського району відбулися концерти за участю народного артиста України Мар'яна Шуневича, лауреата всеукраїнських конкурсів Анастасії Чубінської та представників Луганщини - народного чоловічого гурту «Краяни». Цього ж дня в с. Білявці Бродівського району відбулося відкриття Народного дому, який стане центром культурно-громадського життя села.

Не менш яскравим та насиченим видалося 22 вересня. Цього дня на Дрогобиччині проходив ІІІ Етнофестиваль гостинності. На ньому свої виступи представили кращі колективи художньої самодіяльності Бродівського району та гурт «Краяни» з Білокуракинщини. Символічно нинішній концерт об’єднав схід і захід України. Разом з бродівськими митцями у Франковому краї свої виступи представили й гості зі Слобожанщини. Концерт був цікавим, насиченим та яскравим, відзначався розмаїттям жанрів, чудовим виконанням та барвистими костюмами. Глядачі тривалими оплесками тепло вітали майстрів сцени. На звершення заходу Анна-Володимира Рудник — членкиня ОУН-УПА, опікунка сестер Степана Бандери та разом з тим почесна громадянка Дрогобича, звертаючись до митців з Луганщини, зазначила, що її з нашим краєм єднають глибокі спогади про взаємну підтримку в час національно-визвольної боротьби. На згадку пані Анна подарувала делегації з Білокуракинщини свою книгу.

Програма перебування була насиченою й різноманітною, вміло та турботливо спланованою. Було безліч нових знайомств, творчих відкриттів та незабутніх вражень. Культурні обміни між Сходом і Заходом тривають, зміцнюючи партнерські стосунки, єднаючи Україну.