Прес-центр2 листопада 2017, 16:11

Профілактична робота соціальних служб в аграрному ліцеї

Нещодавно в Білокуракинському професійному аграрному ліцею  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та службою в справах дітей був проведений профілактичний захід на тему «Ні шкідливим звичкам!». В заході взяло участь 35 учнів з різних груп. На початку заходу головний спеціаліст служби у справах дітей Євген Пономаренко розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність за вживання наркотиків.

Фахівець з соціальної роботи центру Галина Концур здійснила «Мозковий штурм» про те:

  • - що таке наркотики (залежність)?
  • - чи куріння це теж залежність? (так)
  • - чи знають вони, як впливають шкідливі звички на їхній організм?
  • - що на їхню думку гірше - паління, алкоголізм чи наркотики?

По завершенню вправи вона навела факти та дані про кожну шкідливу звичку, демонструючи при цьому мультфільми про шкоду куріння (курити чи не курити ?), про шкоду наркотиків(що саме відбувається з мозком наркомана?) а також відео про шкоду алкоголя (погляд з середини-що саме відбувається з кожним органом людини). Продовжуючи захід, Галина Анатоліївна провела гру-вікторину «Розумники» (бліц-опитування, наскільки учні обізнані в шкоді тютюну, алкоголю та наркотиків).  

По закінченню заходу учні заповнили анкети «Моє ставлення до тютюну, алкоголю,наркотиків». Підводячи підсумок заняття, фахівець центру наголосила, що здоров’я, радість життя і щастя - в наших руках, запропонувавши свій власний вірш «Будь здоровим!»

Всі учні отримали буклети «Скажи шкідливим звичкам ні!», «Стоп наркотикам!». Подякувавши учням за участь у заході Галина Анатоліївна роздала їм наклейки у вигляді серця.