Прес-центр4 жовтня 2017, 09:10

Президент нагородив членів української збірної – призерів «Ігор Нескорених»

Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами українських ветеранів – учасників національної збірної команди, що брали участь у ІІІ міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» та особисто вручив нагороди спортсменам.

«Invictus Games» англійською дуже добре звучить, але мені набагато більше подобається український переклад «Ігри Нескорених», – сказав Президент та наголосив, що «українська збірна дійсно продемонструвала, що таке нескорені і що таке український воїн».

За досягнення високих спортивних результатів на III міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету Української держави орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено Павла Будаєвського,  орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – Олега Зімнікова, Павла Мамонтова, Романа Панченка, Василя Пашкевичі, Олександра Писаренка, Валерія Рака, Вадима Свириденка, Дмитра Сидорука, Олександра Ткаченка, Сергія Торчинського, Сергія Шевчука. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено Катерину Михайлову.

«За такий короткий термін ви стали такою могутньою командою – дуже злагодженою. Ви довіряєте один одному. Я думаю, що це має бути символом для всієї України, яка також зараз як ніколи потребує єдності», – підкреслив Петро Порошенко.

Серед нагороджених високими державними нагородами також тренерський склад української збірної та організатори змагань «Ігри Нескорених», які підтримували українську збірну.

При цьому Президент зазначив, що «коли є єдність – є перемоги, коли є довіра – є єднання» та подякував українській збірній за чудовий виступ у канадському Торонто. «Дуже дякую, перш за все – переможцям, всім учасникам, бо всі учасники є переможці. Тренерам, всім, хто забезпечував і всім, хто підтримував», – зазначив Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-nagorodiv-chleniv-ukrayinskoy...