Прес-центр17 липня 2017, 16:07

Представники Білокуракинського району познайомилися з громадськими ініціативами Львівської області

З 10 по 14 липня в рамках програми «Сталий розвиток громадського суспільства через розбудову інституту Громадських Рад та взаємодію зі владою» делегація зі Сходу України, серед яких і представники Білокуракинського району – голова громадської ради Микола Циганок та спеціаліст Білокуракинської райдержадміністрації Ганна Огурцова - познайомилися з успішним досвідом громадських ініціатив на Львівщині. Учасники відвідали ОТГ на Львівщині – Ходорівську і Давидівську -  та відзначили високий рівень громадських ініціатив. Також учасники навчальних візитів ознайомилися з успішним досвідом Львівщини  у сферах громадського контролю та ефективності заходів, впровадження регуляторної політики, стратегічного планування розвитку громадського суспільства, надання послуг населенню, проведення експертиз, залучення вітчизняних та іноземних інвесторів, супроводу інвестиційних проектів, енергоефективності та раціонального використання природних ресурсів, а також практичним досвідом розвитку потенціалу Громадських рад.

На завершення візиту було організовано тренінги для об’єднаної делегації. Важливі теми: парсипативний бюджет, інструменти його впровадження; якісний проект, як інструмент залучення інвестицій в розвиток своїх територій. Досвідчені тренери – експерти-практики Орест Микита та Степан Рудницький – надали практичні поради з даних питань.

Таким чином, Об’єднані територіальні громади Львівщини продемонстрували високий рівень культури, освіти та господарності. В них є чому повчитися, тож повернувшись до рідного краю, учасники заходу мають намір втілити кращий практичний досвід у життя.