Прес-центр9 жовтня 2017, 17:10

Представники Білокуракинщини взяли участь в Рівненському обласному фестивалі «Красносільські вітряки»

В рамках Меморандуму про співпрацю між Білокуракинською та Гощанською райдержадміністрацією Рівненської області та на запрошення голови Гощанської райдержадміністрації Юрія Ковальчука представники Білокуракинського району взяли участь в облaсному фестивaлі нaродної твоpчості, іcторії та побуту «Крaсносільські вітpяки». Відбувся він наприкінці вересня у cелі Крaсносілля Гощaнського рaйону вже увоcьме. Трaдиційно cвято проходило на тeриторії пaм’ятки aрхітектури ХІХ cтоліття – дерев’яного вітрякa.

На концертному майданчику виступали близько 40 аматорських колективів та майстрів народної творчості Рівненської, Житомирської, Луганської, Тернопільської, Одеської та Волинської областей.

Білокуракинський район представляли Євгенія Білоус та Сергій Чувилкін, які подарували присутнім свої найкращі пісні.

Біля концертного майданчику простягнувся ярмарок, де можна було посмакувати старовинними українськими стравами, помилуватися хенд-мейдовими прикрасами, вишиваними іконами і картинами та виробами з металу місцевих ковалів.

Перший заступник голови Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Щебетенко подякував керівництву Гощанського району за запроошення, гостинність та теплий прийом, а також за те, що цього літа за сприяння Гощанської райдержадміністрації та районної ради 20 дітей Білокуракинщини відпочили в літньому оздоровчому таборі на Рівненщині, та висловив сподівання на подальшу співпрацю.