Прес-центр12 липня 2017, 17:07

Попередити біду

На землі щорічно трапляється майже 5 млн. пожеж. У нас в Україні майже 90% пожеж відбувається в житлових будинках за провиною самих мешканців. Так на території Білокуракинського району з початку року сталося 58 пожеж на яких 1 людина загинула та 1 травмована. Матеріальні збитки складають 672350 тисяч гривень.

Деякі вважають так: у нас пожеж ніколи не було і не буде. А коли лихо трапиться, то тільки у інших. Така впевненість помилкова, вона притупляє пильність, призводить до знехтування заходів пожежної безпеки.

Дозвольте висловити деякі рекомендації, як уникнути надзвичайних ситуацій з вогнем. Насамперед, будьте обережні при користуванні сірниками, свічками, запальничками. Уникайте куріння у ліжку: з цієї причини часто виникають пожежі та гинуть люди. Не дозволяйте малятам грати з сірниками, вмикати електричні та газові прилади. Перевірте, йдучи з дому, чи не покинув хто ввімкнених  побутових електроприладів. Не перевантажуйте електромережу та не користуйтеся саморобними подовжувачами. Не використовуйте некалібровані плавкі вставки (жучки).

Якщо все ж таки пожежа виникла – не панікуйте. Викличте аварійно – рятувальну службу за телефоном „101”, або 2-13-30, повідомте адресу пожежі, що горить, чи є загроза для життя людей. Застосуйте заходи щодо евакуації людей та майна з будинку. Спробуйте загасити вогонь підручними засобами. Запам’ятайте, що лише суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить уникнути пожежі у вашій оселі.

 

 

Заступник начальника Білокуракинського
МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області
підполковник служби цивільного захисту
А.І. Тєльнов