Прес-центр8 жовтня 2020, 09:10

Подача заяв-розрахунків для оплати лікарняних під час карантину

З метою забезпечення стабільної роботи Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) прийом заяв-розрахунків, за якими Фонд здійснює фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, відбувається у штатному режимі.

Однак, враховуючи епідеміологічну ситуацію та необхідність здійснення заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, страхувальникам слід віддати перевагу дистанційній формі подачі документів до відділення робочого органу виконавчої дирекції Фонду.

Щоб подати заяви-розрахунки та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам дистанційно із застосуванням електронного підпису, страхувальник повинен укласти договір із Фондом про подання електронних документів. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець вибирає самостійно.

 Але навіть якщо відсутня можливість подати електронні документи дистанційно, як і раніше, страхувальник може подати до відділення заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам особисто.

 

Бережіть себе і оточуючих. Відповідально ставтесь до обмежень на час карантину.

 

Сватівське відділення управління

виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України

Луганській області