Прес-центр18 травня 2020, 14:05

Підприємців звільнили від сплати ЄСВ за травень

У другому читанні прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» (законопроект зареєстровано за № 3329-Д).

Серед іншого, Законом звільнено від сплати ЄСВ за себе ФОПів та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року. 

Як і раніше, такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску в розмірах та порядку, визначених цим Законом. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб цим Законом.

Нагадуємо, звільнення підприємців від сплати ЄСВ за березень та квітень передбачено Законом № 533-IX. При цьому, періоди звільнення включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.