Прес-центр7 грудня 2017, 16:12

Підписано Меморандум про співпрацю

З метою розширення економічних та партнерських стосунків між областями України, обміну досвідом найкращими практиками розвитку регіонів перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко наприкінці листопада 2017 року відвідав Вінниччину. В рамках поїздки 28 листопада  в смт Тиврів Вінницької області, в.о. голови Тиврівської райдержадміністрації Віктор Бойко та перший заступник голови Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Щебетенко підписали  Меморандум про співпрацю між  Тиврівською районною державною адміністрацією Вінницької області і Білокуракинською районною державною адміністрацією Луганської області. 

В рамках меморандуму передбачена співпраця сторін у напрямку надання волонтерської допомоги, обміну досвідом з розробки районних програм соціального та економічного розвитку, культурного обміну, що забезпечить єднання заради Соборності України. Погоджено також координувати, у межах своєї компетенції, стажування з метою обміну досвідом фахівців в закладах освіти, культури, охорони здоров’я.

Крім того, відповідно до угоди, сторони обмінюватимуться інформацією щодо перспектив розвитку аграрно-промислового сектору економіки, змісту програм соціально-економічного розвитку територій та інвестиційних проектів та надаватимуть пропозиції щодо залучення інвестицій на території Білокуракинського району.

У соціальній сфері сторони обмінюватимуться досвідом роботи із незахищеними верствами населення, в тому числі внутрішньо переміщеними особами. Також сприятимуть розвитку сімейних форм виховання та підбору дітей для влаштування в прийомні сім’ї.

В рамках зустрічі керівництво Тиврівщини ознайомило першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Щебетенка з роботою бюджетоутворюючих підприємств району та реалізованими інвестиційними проектами.