Прес-центр30 липня 2020, 15:07

Перерахунки пенсії

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2020 рік» з 1 липня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб підвищено з 1638 до 1712 гривень або на 74 гривні. Виходячи з цього, мінімальний розмір пенсійної виплати з цієї дати не може бути нижчим, ніж 1712 гривень. Відповідно, збільшено максимальний розмір пенсій до 17120 гривень.
З 1 липня 2020 року перераховано пенсії за віком, по інвалідності, у зв’язку із втратою годувальника відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Також перераховано доплату за понаднормативний стаж (за кожний повний рік понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків для осіб, яким призначено пенсію після 1 жовтня 2011р., відповідно понад 25 років для чоловіків та 20 років для жінок, якщо пенсія призначена до вказаної дати ), яка розраховується у відсотках від мінімального розміру пенсії, у разі, коли основний розмір пенсії є більшим за мінімальний.
Проведено перерахунок підвищень, надбавок розмір, яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. В управлінні запрацював новий вид послуг вебпорталу Пенсійного фонду України, яким пропонуються автоматично призначити пенсію без особистого звернення до територіального органу Пенсійного фонду за поданою анкетою-заявою на автопризначення пенсії. Для цього потрібно мати бажання, трохи часу, кваліфікований електронний підпис, сканер та доступ до Інтернету. Під час подачі онлайн-заяви, відскановані файли потрібно підкріпити у відповідному розділі, кожен з яких містить перелік необхідних документів. Інформацію щодо звернення «Автопризначення пенсії» ви можете знайти на офіційній сторінці головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області.
Разом з тим повідомляємо, якщо у вас немає можливості подати документи через вебпортал, ви можете прийти до центру обслуговування Пенсійного фонду і подати документи особисто. Фахівці Пенсійного фонду України у Білокуракинському районі завжди готові надати вам кваліфіковану допомогу.