Прес-центр27 вересня 2019, 18:09

Перепис населення

Україна наближається до проведення перепису населення 2020 року, результати якого матимуть величезне значення для оцінки та прогнозування соціально-економічного розвитку держави.

 

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2008 року №581-р “Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення” (зі змінами), з метою належної організації підготовки поновлюється виконання комплексу підготовчих робіт до ВПН-2020. Упродовж поточного року на рівні Відділу статистики у Білокуракинському районі мають бути виконані такі підготовчі роботи:

  • уточнення переліків та меж міських населених пунктів, упорядкування в них назв вулиць, провулків тощо, номерів кварталів, будинків і квартир тощо;
  • актуалізацію картографічного матеріалу;
  • уточнення у відповідних місцевих органах виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні дрібні поселення службового призначення, пов’язані з обслуговуванням, наглядом та експлуатацією залізничних і водних шляхів сполучення, лісових масивів, метеорологічних станцій, геологічних організацій тощо, місцезнаходження цих пунктів.

На першому етапі підготовчих робіт до перепису населення ведуться роботи по виявленню недоліків в адресному господарстві. Дотримання належного порядку в адресному господарстві селища є дуже важливим фактором, що в подальшому забезпечує якісне складання квартальних списків будинків та здійснення переписного районування.

Що має означати упорядкування стану адресного господарства населених пунктів – наявність аншлагів (табличок із назвами вулиць, номерів будинків) на житлових та нежитлових будинках та наявність на аншлагах нових вулиць, які були перейменовані на виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нациського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Відділ статистики у Білокуракинському районі звертається до мешканців району, керівників підприємств, організацій, установ з проханням надати активну допомогу у проведенні цієї роботи.