Прес-центр17 травня 2017, 18:05

«Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!»

Наша вишивка – то пісня України,
Нашої священної землі.
В ній співають ранки солов′їні
Квітом розквітаються гаї.

 

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського етнічного вишитого одягу, його популяризація серед молоді та населення держави загалом. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

Бібліотека веде активну роботу з висвітлення питань історії, держави та виховання почуття громадськості. У зв’язку з цим, проводяться відповідні заходи, оформляються книжкові виставки. Не байдуже ставлення бібліотеки до розвитку традиційного українського мистецтва є важливою складовою виховання сучасних і прийдешніх поколінь.

В ці дні, коли буденність розквітає барвами, в Білокуракинській  бібліотеці для дітей відбувся захід – свято вишиванки «Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!» на який завітали  учні 3-В класу (кл. керівник Нещерет А.В) які  завжди приймають активну участь в різноманітних заходах. Так і цього разу діти віднеслись з відповідальністю до свята та взяли участь в конкурсі  «Міс вишиваночка».  Вікторини, конкурси, показ та презентація вишиванок – свято вийшло дуже веселим! А потім – сюрприз: фотосесія у вишиванках і на додачу бібліотекарі не залишили учасників без подарунків та кожна юна міс-вишиваночка отримала свою винагороду.