Прес-центр20 квітня 2017, 16:04

Організовано екскурсію до краєзнавчого музею

Мистецтво надихає людей, змінює  на краще, дає розвиток гарним людським якостям, надає гармонію та лікує душі. Окрилені мистецтвом, ми стаємо більш активними, обдарованими, щасливими та витонченими. Вчимося дивитися  ширше, бачити більше, співпереживати, розвиваємо уяву та не боїмося мріяти. Все це дуже важливо в сучасному світі.

 Тому вкрай необхідно використовувати будь-яку можливість для ознайомлення з прекрасним. Зараз якраз випадає така нагода. Так в краєзнавчому музеї відкрита персональна виставка картин художника-аматора Новоайдарщини Володимира Олександровича Кравченка, яка буде експонуватися протягом квітня 2017 року. Скориставшись цим Білокуракинський РС з питань пробації, спільно з Білокуракинським РЦСССДМ  організував екскурсію до Білокуракинського краєзнавчого музею для засуджених до мір покарання не пов’язаних з позбавленням волі.

 Присутні на заході мали змогу ознайомитись з картинами митця, які розміщені у залі сучасності краєзнавчого музею у кількості 23 робіт . Також представлені фотороботи з власного архіву художника, література присвячена полюванню та набір мисливця. Мисливська тематика дуже близька Володимиру Олександровичу. Він є пристрасним мисливцем. Бажання об’єднатися з природою та насолодитися її красою - отаке мисливство В.О. Кравченко.

Крім того засуджені ознайомлені з 1976 експонатами, із них предметами основного фонду, що належать до державної частини Музейного фонду України – 1301, які розкривають природу та історію району з найдавніших часів до наших днів.

Екскурсію по музею провела директор музею Чайка Олена Олександрівна, яка ознайомила засуджених з музейними експозиціями, які розташовані в 3-х залах: зеленому, червоному та блакитному.

В зеленій залі містяться експозиції, що розповідають про природу, археологію та етнографію рідного краю.

Експозиції червоної зали про Другу Світову війну , визволення Білокуракинщини від німецько-фашистських загарбників та післявоєнну відбудову району.

Експозиція блакитної зали – про сучасний розвиток рідного краю.

Засуджені з особливим інтересом ознайомились з колекцією археології, яка налічує 65 предметів, вироби з каменю, кераміки, кам’яної та бронзової доби, та колекцію нумізматики – 100 предметів. Головним чином це російські монети різного номіналу  18 та  початку19 століть. Найдавніша датується 1893 роком.

В червоній залі засуджені ознайомились з колекцією документів своїх земляків, яка налічує 90 предметів: посвідчення, грамоти, подяки, членські квитки, паспорти, мандати, свідоцтва та інші. Більшість з них періоду Другої Світової війни. Найдавніший датується 1898 роком.

Олена Олександрівна запропонувала засудженим при можливості поповнити музей предметами старовини.

Провівши цікаву екскурсію Олена Олександрівна на останок промовила: „Життя дуже коротке, прикро, що ви в своєму житті зійшли з вірного шляху – скоїли злочин, Вас засудили. Станьте на шлях виправлення, докажіть своїми вчинками, що Ви необхідні суспільству”.