Прес-центр10 квітня 2018, 15:04

Обговорили нагальні проблеми району

10 квітня відбулася робоча нарада під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Іванюченка. В ній взяли участь народний депутат України Віталій Курило, голова районної ради Костянтин Бондаренко, керівники підприємств, установ та організацій району, сільські та селищні голови, старости Білокуракинської ОТГ, громадськість.

На початку наради до присутніх звернувся народний депутат України Віталій Курило. Він розповів про програму свого перебування на території району, зокрема повідомив про позитивне вирішення проблеми закриття поштового відділення Білокуракине-1. А також коротко зупинився на основних питаннях реалізації реформи децентралізації на території району, та реформуванні медицини. Всі учасники наради мали змогу поставити хвилюючі запитання, на які народний обранець дав вичерпні відповіді. Продовжилася нарада згідно порядку денного.

Першочергово присутні ознайомилися зі станом захворюваності на туберкульоз у районі та мірами, які проводяться задля його профілактики. З цього питання доповіла лікар загальної практики сімейної медицини, фтизіатр Білокуракинської ЦРЛ Анна Лукашенко.

Про хід проведення програми реформування надання первинної медичної допомоги в районі розповів головний лікар КЗ «Білокуракинський РЦ ПСМД» Юрій Доля. Зокрема, він повідомив про готовність Білокуракинського РЦ ПСМД до реформування, наявність оснащення, комп’ютеризації, програмного забезпечення амбулаторій для підписання декларацій з пацієнтами.

Про порядок надання реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України присутніх ознайомила головний спеціаліст відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Сватівського відділення УВД ФСУ у Луганській області Надія Сухоставська. Зокрема, вона зазначила, що з 1 січня 2018 року запроваджено принципово новий механізм забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань та травм. А саме: застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором, відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації, за рекомендацією лікаря та наявності висновку лікарської консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де вона перебуває на лікуванні.