Прес-центр19 вересня 2018, 16:09

Обговорено ряд важливих питань

19 вересня в залі засідань райдержадміністрації відбулася розширена апаратна нарада за участю керівників установ та організацій району, голів об’єднаних територіальних громад, сільських рад, громадськості. Провів її голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко. В ході роботи були розглянуті нагальні питання.

На початку наради голова райдержадміністрації ознайомив присутніх з результатами робочої поїздки делегації Білокуракинського району до Корецького району Львівської області та Республіки Польща. Після цього були розглянуті питання порядку денного.

Першочергово присутні ознайомилися з проблемами призову на строкову військову службу юнаків Білокуракинського району восени 2018 року. Т.в.о. заступника військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Олексій Юхнов наголосив на необхідності дотримання законодавства усіх відповідальних осіб в даному питанні. Сергій Іванюченко дав доручення провести у найближчий час додаткову нараду з силовими структурами району для знаходження шляхів вирішення цього питання.

Про забезпечення своєчасного використання коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» із залученням додаткових джерел фінансування відповідних заходів доповіла в.о. начальника відділу освіти Білокуракинської райдержадміністрації Людмила Бончужна.

В свою чергу  начальник архівного відділу райдержадміністрації Олена Гнатенко розповіла про вжиті заходи щодо завершення науково-технічного опрацювання документів сільських, селищних рад, які увійшли до складу ОТГ та передачу документів Національного архівного фонду до архівних установ райдержадміністрації.

Про розробку місцевої програми соціальної та медичної підтримки учасників АТО та членів їх сімей з відповідним фінансовим забезпеченням, вжиття заходів щодо забезпечення центральних районних лікарень витратними матеріалами для проведення рентгенологічних досліджень, досліджень на ВІЛ-інфекцію та гепатит «С» учасників бойових дій та забезпечення учасників АТО пільговим амбулаторним лікуванням учасникам наради доповіли заступник головного лікаря Білокуракинської ЦРЛ Наталія Савіцька та в.о. начальника управління соціального захисту населення Білокуракинської райдержадміністрації Тетяна Ладна.

На завершення наради було обговорено ситуацію, що склалася в районі з ремонтом доріг, з підпалами та пожежами, несанкціонованою вирубкою лісосмуг тощо. По завершенню наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.