Прес-центр14 червня 2017, 16:06

Норвезька Рада у справах біженців розпочинає програму надання грошових грантів

Норвезька Рада у справах біженців (NRC) розпочинає програму надання грошових грантів особам, які опинилися в складних життєвих умовах у результаті конфлікту на сході України. Таким чином NRC сподівається допомогти людям, які бажають розпочати власний бізнес, але не мають для цього достатньо власних коштів.

В рамках даної програми в Луганській області буде видано близько 100 грошових безоплатних грантів в розмірі до 26000 грн. на конкурсній основі відповідно до критеріїв уразливості і за результатами оцінки складених бізнес-планів.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити заявку та скласти бізнес-план, які надалі будуть оцінюватися незалежною оціночною комісією з виїздом співробітників Норвезької Ради у справах біженців на передбачуване місце ведення діяльності.

Участь в даній програмі можуть взяти внутрішньо-переміщені особи, які  постійно проживають в районі; місцеві жителі, бажаючі зайнятися самозайнятістю, організувати мікро-бізнес з нуля; місцеві жителі або ВПО бажаючі відновити мікро-бізнес, занепавший в результаті конфлікту.

Перед заповненням заявки та бізнес-плану NRC проведе тренінг, спрямований на надання базових знань щодо ведення економічної діяльності, а також заповнення заявки і складання бізнес-плану. Тренінг відбудеться в Білокуракинському районному центрі зайнятості 20 червня 2017 року о 10.30.

Участь у тренінгу не є обов'язковою для отримання гранту. Можна самостійно заповнити заявку, попередньо надіславши запит форми електронною поштою: ua.business@nrc.no 

Заповнені заявки повинні бути підписані, відскановані та надіслані на електронну пошту ua.business@nrc.no протягом двох тижнів після проведення тренінгу.  Детальна інформація зазначена в самій заявці.

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у програмі та подати заявки на отримання гранту для організації мікро-бізнесу.