Прес-центр19 липня 2018, 08:07

Необережне поводження з вогнем призводить до трагедії

15 липня о 01:19 до Служби порятунку смт Білокуракине за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу у селі Стативчине Білокуракинського району. По прибуттю на місце події, під час розвідки рятувальниками 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області було встановлено, що горить одноповерховий житловий будинок. Під час гасіння пожежі вогнеборцями було виявлено тіло чоловіка 1962 року народження. Пожежу локалізовано о 02:31 та ліквідовано о 04:28. Вогнем було знищено покриття будинку на площі 36 м. кв., підлогу та стіни.

Причини та обставини пожежі наразі встановлюють фахівці.

Застерігаємо, та просимо жителів Білокуракинського району бути уважними при користуванні сірниками, свічками, запальничками та всім іншим, що може стати джерелом вогню. Уникайте паління перебуваючи в ліжку. Не залишайте без нагляду включені електричні прилади. Вчасно ремонтуйте опалювальні печі та димоходи, користуйтеся лише справними печами. Не залишайте дітей без нагляду дорослих, не допускайте дитячих пустощів з вогнем, зберігайте сірники в недоступних для дітей місцях.

Майно, нажите роками, відразу може обернутися в прах. Але найстрашніше те – що гинуть люди. Тому всі жителі району повинні глибоко усвідомлювати, що пожежу легше попередити, а ніж загасити. Не сподівайтесь на те, що якось воно обійдеться і нічого лихого не трапиться, то зовсім хибні думки. Вогонь не запитує дозволу на вчинення своєї «чорної справи» в ході якої знищує все, що здатне горіти.

Бережіть себе та своїх близьких.

А. І. Тєльнов
Заступник начальника Білокуракинського
МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області
підполковник служби цивільного захисту