Прес-центр24 жовтня 2017, 17:10

Навчальний візит до Чернівецької області

В рамках виконання програми розвитку ООН, проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що реалізується за підтримки Уряду Швеції та Швейцарської конфедерації, з 16 по 21 жовтня делегація Луганської та Донецької області відвідала Чернівецьку область. Білокуракинську райдержадміністрацію представляла головний спеціаліст відділу правового, організаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю Тетяна Рюміна. Основною метою візиту стало вивчення м. Чернівці та Чернівецької області як мультикультурного, мультинаціонального та полі конфесійного регіону з рівними можливостями усіх для самоідентифікації та розвитку.

Програма була насиченою. Кожного дня учасники знайомилися з різноманітними об’єктами культурної спадщини Буковини, серед яких Чернівецький національний педагогічний університет ім. Юрія Федьковича, який був резиденцією митрополитів Буковини та Далмації та належить до культурної спадщини ЮНЕСКО. Також делегації ознайомилися з роботою учбово-методичного центру культури «Буковина», Буковинського мистецького центру збереження та розвитку традиційної румунської культури, побували на екскурсіях у музеї історії та культури євреїв Буковини, Чернівецькому Скансені (музеї під відкритим небом).

Практичним досвідом роботи в умовах децентралізації з учасниками навчального візиту ділилися спеціалісти Мамалигівської та Глибоцької об’єднаних територіальних громад. Такі навчальні візити залишають не тільки незабутні враження, а й надають практичне уявлення про організацію роботи громад, надихають на створення та реалізацію власних соціальних проектів для розвитку свого краю.