Прес-центр19 липня 2017, 16:07

Надання кредитів фермерським господарствам

Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив про умови проведення конкурсу на отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» відповідно до Постанови КМУ від 25.08.2004р. №1102 (зі змінами).

Фінансова підтримка надається на конкурсних засадах:

  • новоствореним фермерським господарствам та фермерським господарствам з відокремленими фермерськими садибами, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність та розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, - строком від трьох до п'яти років для виробництва, переробки і збуту виробленої продукції, провадження виробничої діяльності;
  • іншим фермерським господарствам - строком до п’яти років для придбання техніки, обладнання, поновлення обігових коштів, у тому числі для придбання маточного поголів’я сільськогосподарських тварин (телиць, нетелей, корів, свиноматок, ярок, вівцематок, кізочок та козоматок) та проведення оцінки відповідності виробництва органічної продукції (сировини), виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та реконструкції виробничих і невиробничих приміщень, для закладення багаторічних насаджень, розвитку кредитної та обслуговуючої кооперації, у тому числі для сплати пайових внесків до пайових фондів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, утворених фермерськими господарствами самостійно або разом з членами особистих селянських господарств, зрошення та меліорації земель.

Фінансова підтримка на конкурсних засадах на поворотній основі надається у розмірі, що не перевищує 500 тис. гривень, із забезпеченням виконання зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів. На 2017 рік для надання фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі передбачено 65 млн. грн. На Луганську область виділено з бюджету 743,5 тис.грн.

Документи на участь у конкурсі подаються до регіональної комісії  Луганського відділення Укрдержфонду за адресою 93500, смт. Новоайдар, вул. Пролетарська, 4, к.2-23. Перелік та зразки документів для участі в конкурсі можна отримати на сайті Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (http://udf.gov.ua). Прийом регіональними комісіями Укрдержфонду заявок та документів від фермерських господарств щодо участі у конкурсному відборі  триватиме з 18 липня до 16 серпня 2017 року включно. Детальну інформацію можна отримати на сайті Українського державного фонду підтримки фермерських господарств або звернувшись до Луганського регіонального відділення Укрдержфонду - директор відділення – Марков Руслан Валентинович, тел. 0506600351.