Прес-центр29 вересня 2017, 16:09

На Білокуракинщині відзначили День усиновлення

День усиновлення – свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна дитина зростала в сім’ї, любові і достатку. Це свято батьків і дітей, соціальних працівників, та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

29 вересня вже традиційно відбувся районний захід з нагоди Дня усиновлення, який проходив у приміщенні районної дитячої бібліотеки. У святкуванні взяли участь батьки-вихователі, прийомні батькі та опікуни, які виховують двох та більше дітей, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації, РЦССДМ та інші. 

Гостей свята вітали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, заступник голови районної ради Наталія Літвінова, а також представники соціальних структур району: Білокуракинського районного центру зайнятості, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, центру надання безоплатної правової допомоги. Вони подякували присутнім за їх чуйне серце, безмежну любов до дітей та запевнили, що держава і надалі всіляко підтримуватиме сімейні форми виховання дітей.

За вагомий особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, формування високих духовних і моральних якостей та з нагоди Дня усиновлення Подяками райдержадміністрації та районної ради було відзначено двох опікунів району – Віру Бережну (с.Шарівка) та Петра Матвєєва (с.Павлівка). Кожному учаснику заходу з нагоди свята було вручено подарунки.

В невимушеній обстановці присутні ділилися досвідом виховання дітей, з гордістю розповідали про досягнення своїх вихованців.

У Білокуракинському районі функціонує один дитячий будинок сімейного типу та 6 прийомних сімей, де свою родину знайшли 20 дітей. Крім того, у 17 родинах опікунів та піклувальників виховується 23 дитини. На правах рідної 20 сімей білокуракинців усиновили та виховують 25 дітей. Протягом поточного 2017 року на виховання до своїх родин нашими односельцями влаштовано 6 дітей. Вищенаведені цифри, можливо, й не вражаюче великі, проте кожне з цих чисел – доля конкретної дитини, реалізація її одного з найважливіших прав та здійснення мрії – мати маму, тата і власну родину, де вона потрібна та захищена.