Прес-центр4 березня 2020, 11:03

На Білокуракинщині створено ще один дитячий будинок сімейного типу

На засіданні комісії з питань прав захисту дитини Білокуракинської райдержадміністрації, яке відбулося 27 лютого 2020 року під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Сергія Щебетенка, було прийнято рішення про доцільність створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї Володимира Васильовича та Оксани Олексіївни Майстренків. В даній родині з 2018 року  вже виховувались 2 прийомних дітей, які є між собою рідними сестрами. Згідно розпорядження голови райдержадміністрації від 28.02.2020 № 50 в селі Олександропіль  з 3 березня 2020 року  розпочав функціонування  новий, вже  другий в Білокуракинському районі,  дитячий будинок сімейного типу.  Родина  Майстренків поповнилась ще трьома малолітніми дітьми з однієї родини. Найменшій дівчинці з них лише два роки, старшому братику - сім.  Влаштування  дітей до дитячого будинку сімейного типу, направлено на захист одного з найголовніших прав кожної дитини – права зростати в  сімейному оточенні.

Крім двох дитячих будинків сімейного типу в районі  на сьогодні діють 3 прийомні родини, в яких виховується 7 дітей-сиріт, 17  родин опікунів та піклувальників.

Органами місцевої влади і в подальшому будуть вживатися заходи, щоб всі діти, які з різних причин залишились без піклування батьків, виховувались в сім’ях, зростали в безпечному середовищі, оточені турботою та родинним теплом.