Прес-центр26 квітня 2019, 10:04

Мітинг-реквієм з нагоди 33-х роковин чорнобильської трагедії

26 квітня – чергова річниця катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей. Ця сумна дата спонукає нас, віддаючи належне мужності й жертовності ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ще і ще раз переосмислити причини найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.

З нагоди 33-х роковин чорнобильської трагедії біля пам’ятного знаку в смт Білокуракине пройшов мітинг-реквієм пам’яті загиблих і померлих внаслідок  Чорнобильської катастрофи. У ньому взяли участь безпосередні учасники її ліквідації, а також представники органів влади, делегації установ та організацій району, громадські організації, молодь. Настоятель Свято-Тихонівського храму архімандрит Володимир (Могильний) відслужив панахиду за померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всі присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.