Прес-центр17 cічня 2018, 16:01

Луганщина відзначає 75-річчя визволення від нацистських загарбників

Сьогодні під час робочої поїздки Білокуракинщиною голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистому мітингу з нагоди 75-річчя визволення Білокуракинського району від нацистських загарбників, який відбувся у смт Лозно-Олександрівці.

Звертаючись до присутніх, очільник області наголосив: «У ці січневі дні ми відзначаємо 75-ту річницю визволення Луганщини від нацистських загарбників. Саме звідси у 1943 році почалася деокупація України».
Із фронтів Другої світової війни не повернулися додому 154 жителі Лозно-Олександрівки. Білокуракинщина заплатила за перемогу життям 420 своїх дітей із 640 мобілізованих. 126 мирних жителів Білокуракиного були розстріляні окупантом, 980 чоловік було вивезено на каторжні роботи в Німеччину. Однак з медалями і орденами повернулися в село понад 1800 героїв.

«Пам'ять про подвиг наших дідів і прадідів вічна. Ця пам'ять і приклад проявленого тоді героїзму дають нам сили протистояти російській збройній агресії. Ми неодмінно переможемо, бо, як і 75 років тому, захищаємо свою землю!» – сказав Юрій Гарбуз.