Прес-центр18 березня 2018, 11:03

Луганщина єдина, Крим – це Україна, – у Сєвєродонецьку пройшла громадянська акція

Сьогодні, 18 березня, у Сєвєродонецьку відбулась громадянська акція «Луганщина єдина, Крим – це Україна» на знак протесту проти проведення російською окупаційною адміністрацією виборів президента РФ в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь.

Символом єдності та солідарностіукраїнського народу стало слово «КРИМ» поряд з українським прапором – саме так на площі біля облдержадміністрації вишикувалися студенти, учнівська молодь, громадські активісти та жителі міста.

Нагадаємо, напередодні з різкою заявою проти незаконних виборів на окупованих територіях виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «Частина Луганської області, як і Кримський півострів, контролюється незаконними збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією РФ. Жертвами російської збройної агресії стали сотні тисяч українських громадян. Порушені їх природні та політичні права. Відповідальність за це несе Російська Федерація», – йдеться у повідомленні.

Позиція очільника Луганщини, що відображає консолідовану позицію держави Україна та міжнародного співтовариства, отримала широку підтримку серед жителів області. Так, у соціальній мережі Facebookпоширюється флешбом «НІ російським виборам на окупованих територіях!».