Прес-центр2 серпня 2017, 16:08

Лікарі-добровольці надали спеціалізовану медичну допомогу жителям Білокуракінщини

Це перший візит лікарів Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова до Білокуракинського району.

У рамках липневої ротації ПДМШ тут працювали офтальмолог Олег Моргун та хірург Павло Добра з Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №8 та ортопед-травматолог Микола Зеленько зі Спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1.

За період перебування вони надали медичну допомогу та консультації 1889 пацієнтам, більшість з яких, а саме – 1113 осіб, звернулися до офтальмолога так, як вже десять років в районі немає лікаря-окуліста.

Протягом місяця лікарі-добровольці щовівторка та щочетверга виїжджали до віддалених фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій району. А решту днів, у тому числі й у вихідні, працювали у Білокуракинській центральній районній лікарні.

Ортопед-травматолог проводив прийом хворих у кабінеті центральної районної лікарні, а решту часу працював лікарем-травматологом приймального відділення лікарні: вправляв вивихи, робив блокади суглобів, лікував артрози, складав плани реабілітації тощо. Під час консультацій на виїзді лікар оглянув 262 особи.

Також, під час липневої ротації лікар-хірург самостійно виконав 22 малі операції і взяв участь в асистенціях під час лапароскопічних та лапаротомічних операцій.

 

За матеріалами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації