Прес-центр23 березня 2020, 09:03

Конкурс грантів для протидії коронавірусу «Людяність і взаємодопомога»

Міжнародний фонд «Відродження» оголосив грантовий конкурс для підтримки  громадської ініціативи зі взаємодопомоги під час епідемії коронавірусу в Україні.

Проєкти мають стосуватися сприяння попередженню поширення, подоланню і пом’якшенню наслідків епідемії коронавірусу в Україні через інформування, координацію, забезпечення базових потреб, горизонтальну самоорганізацію людей заради взаємодопомоги. 

Середня вартість проектів становитиме 50 тисяч гривень, проте Фонд розгляне усі подані ініціативи незалежно від їх масштабності. 

Заявки приймаються на постійній основі і розглядаються в порядку надходження . Перевага надаватиметься ініціативам, які вже розпочали свою діяльність, тим, які включають елементи краудфандингу, волонтерства, залучення широкого кола людей, стимулювання низової громадської участі, підтримки соціального підприємництва.

В  рамках даного конкурсу не підтримуватимуться заявки, що передбачають закупівлю високовартісних товарів, в т.ч. обладнання.

 Зареєстровані громадські організації матимуть перевагу у отриманні коштів, проте Фонд розгляне також заявки від неформальних громадських ініціатив та організацій, що працюють з релігійними громадами.

Спрощення процедури розгляду та затвердження дасть можливість оперативно відповісти на виклики пандемії.

Проект має відповідати наступним критеріям:

  • має стосуватися саме швидкого реагування на виклики, пов’язані з пандемією COVID-19;
  • має чітко визначену цільову групу;
  • має чіткі цілі, які можливо досягти пропонованими діями, з запитуваними ресурсами і у визначений термін.

З усіма питаннями щодо конкурсу ви можете писати на pr@irf.ua або на фейсбук-сторінку Фонду,

Детальна інформація за посиланням https://www.irf.ua/contest/konkurs-grantiv-dlya-protydiyi-koronavirusu-lyudyanist-i-vzayemodopomoga