Прес-центр6 жовтня 2017, 10:10

Компенсація за придбану техніку вітчизняного виробництва

1 березня 2017р. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про використання бюджетних коштів для часткової компенсації сільгосптоваровиробникам вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (Постанова КМУ від 1 березня 2017 р. №130).

Урядова програма передбачає, що одержувачами бюджетних коштів можуть бути фізичні та юридичні особи - підприємці основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів. Часткова компенсація надається на техніку та обладнання, ступінь локалізації виробництва яких перевищує 60%. Водночас, для складної самохідної техніки такий параметр становить 35%. Компенсація надається на безповоротній основі у розмірі 20% вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ).

На сьогодні 5 підприємств району подали заяву на відшкодування часткової компенсації за сільгосптехніку вітчизняного виробництва, з них 2 підприємства району уже отримали компенсацію.