Прес-центр3 березня 2021, 16:03

Коли Сергій Гайдай каже про ремонт доріг – це не «просто асфальт», – Президент України Володимир Зеленський

Про це він зазначив на нещодавньому засіданні Ради розвитку громад та територій.

Та під час публічного звіту за 2020 рік голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай не зосереджував значної уваги на тому, що вже зроблено. Хоча за «Національним проєктом «Велике будівництво» Луганщина є однією з кращих за реалізацією та якістю виконання робіт: із 21 об’єкта повністю відновлено 20. Ще один є перехідним.

Навпаки – Сергій Гайдай розповів про плани на рік поточний. Відповідаючи на запитання журналістів в Сєвєродонецьку 3 березня, він, насамперед, зазначив:

«Треба розуміти, що, наприклад, від підписання меморандуму до реалізації проєкту необхідно подолати значний шлях. Так, я багато казав про так званий Старобільський трикутник – ремонт автошляхів між Сватовим, Сєвєродонецьком та Старобільськом. Більше року! Але роботи розпочнуться лише в 2021 році.  Більш того, за цей час ми повинні відремонтувати всі основні дороги Луганщини», – наголосив Сергій Гайдай.

Він додав, що зараз триває лобіювання підписання угоди щодо будівництва обласної клінічної лікарні. Розпочався процес обстеження ділянок, де пролягатимуть міжміські тролейбусні маршрути: «Раніше цей проєкт називали фантастикою. Однак вже невдовзі ми будемо замовляти технічні умови. Сподіваюсь, до літа зможемо оголосити тендер».

Стосовно ймовірного будівництва аеропорту він повідомив, що це скоріш за все відбудеться на території Донецької області, але дуже близько до Луганської. Із Сєвєродонецька до об’єкта можна буде дістатися за півтори години.

«Але аеропорт потрібен. Бо це ще один крок до підвищення інвестиційної привабливості Луганщини. Упевнений, що тоді нашим міжнародним партнерам буде легше приймати рішення щодо надання допомоги – дістатися до Луганщини стане простіше», – підкреслив очільник області.

Також опрацьовується питання електрифікації залізничного сполучення, що дозволить, наприклад, їздити до Києва на поїзді № 20 ще на чотири години швидше.

У 2021 році має завершитися розробка проєктно-кошторисної документації та відбутися тендер на будівництво військового містечка на базі аеропорту в Сєвєродонецьку. Бо реалізація проєкту відкриє величезні можливості. Крім того, це додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету міста.

«Обсяг обласного бюджету – другий з кінця, якщо порівнювати з іншими регіонами країни. Тому одне із моїх завдань – залучення інвестицій, дешевих кредитів. Ці кошти дозволять вирішити багато інфраструктурних проблем», – резюмував Сергій Гайдай.