Прес-центр7 грудня 2018, 11:12

Інтерактивна карта розташування захисних споруд цивільного захисту на території Білокуракинського району

Для укриття населення Білокуракинського району від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту, який включає 1 сховище та 37 протирадіаційних укриттів.

Організації та власники зазначених споруд у разі необхідності забезпечать вільний доступ для укриття населення.

Для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період також використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення.

Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Враховуючи вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» Білокуракинська районна державна адміністрація доводить до відома населення місця розташування захисних споруд цивільного захисту на території Білокуракинського району.