Прес-центр21 жовтня 2019, 17:10

Інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми

За ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за фінансової підтримки уряду Канади з 1 грудня 2014 року по теперішній час в Луганській області реалізується проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми. Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення в Луганської області.
Луганська область приєдналася до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначався 18 жовтня.

В Білокуракинському районі була проведена широкомасштабна  інформаційна компанія для привернення уваги та підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить. Зокрема, спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації  було розповсюджена друкована продукція з інформацією про форми торгівлі людьми, про наслідки перебування за кордоном та в Україні, які можуть не виправдати сподівання, куди можна звернутися по допомогу в громадських місцях (ринкова площа, школи, автовокзал та ін.).

В 17 школах району проведено єдину  виховну годину «Торгівля людьми – порушення прав людини», правовий лекторій для батьків: «Міжнародні та державні акти щодо запобігання та протидії торгівлі людьми»; тренінг «Як не стати жертвою работоргівлі».

Фахівцями Білокуракинського районного центру зайнятості проведені семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатація дитячої праці» та профінформаційний семінар - «Легальна зайнятість».