Прес-центр26 квітня 2017, 17:04

Інформація для аграріїв Білокуракинського району

Одним з питань, що розглядалося на робочій нараді голови райдержадміністрації з керівниками підприємств та організацій району 26.04.2017 р. - фіто-санітарні вимоги до експортних партій  зерна  кукурудзи, сої та ячменю з України до КНР.

У 2012р. та 2013 р. Україна підписала Протокол фіто-санітарних вимог щодо експорту кукурудзи, сої та ячменю до КНР, в якому зазначається , якщо урожай цих культур планується експортувати до Китаю, необхідно на посівах в період вегетації провести обстеження на вірусні хвороби, карантинних шкідників та карантинних бур’янів в період з травня по серпень. Державним фіто-санітарним інспектором відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фіто-санітарної безпеки Головного управління Держспоживслужби в Луганській області було проведено роз’яснення щодо необхідності здійснення в поточному році обстежень місць вирощування кукурудзи, сої та ячменю. Виходячи з цього, невиконання вимог протоколів може ускладнити, а в деякій мірі і унеможливити експорт цих зернових культур до Китаю.

За детальною інформацією можна звернутися до Відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фіто-санітарної безпеки Головного управління Держспоживслужби в Луганській області.