Прес-центр17 cічня 2018, 17:01

Інціатива тих, хто хоче працювати на землі має бути підтримана першочергово, – Юрій Гарбуз під час виїзного прийому громадян

Відвідуючи Білокуракинський район, Юрій Гарбуз провів виїзний прийом громадян у Лозно-Олександрівці.

Виділення землі, ремонт доріг, освітлення, закупівельні ціни на молоко та зайнятість молоді – основні проблеми, які порушили жителі Лозно-Олександрівки Білокуракинського району під час прийому громадян.
За словами очільника області, ці питання актуальні для всієї області, тому підхід до вирішення буде системним: «За моїм дорученням, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Луганській області Володимир Разумцев (а саме ця служба, а не місцеві органи державної влади сьогодні займаються виділенням землі) буде виїжджати в райони і оперативно вирішувати ці питання».

Також Юрій Гарбуз зазначив, що поточному році планується перенаправити частину обласних коштів з доріг державного значення на місцеві дороги, які вкрай потребують ремонту. Він доручив головам райдержадміністрацій, об’єднаним територіальним громадам та мерам міст підготувати проекти ремонту доріг.

На сьогоднішньому прийомі громадян було колективне звернення мешканців двох вулиць смт Лозно-Олександрівка, де дороги просто немає – розмита «грунтовка». Однак ця дорога навіть не взята на баланс.

Очільник Луганщини запевнив, що регіональна програма «Світло Луганщини» планується продовжити. Також він акцентував увагу на підготовці відповідних проектів на ДФРР та конкурс проектів місцевого розвитку.

«Щодо питань стосовно закупівлі молока та підтримки дрібного сільгосптоваровиробництва має спрацювати Департамент агропромислового розвитку ОДА та Асоціація аграріїв області. Вже доручено зібрати заявки всіх охочих займатися аграрним бізнесом. Ми проаналізуємо і допоможемо знайти джерела фінансування (державні та обласні програми, гранти міжнародних донорів тощо). Інціатива тих, хто хоче працювати на землі, вирощувати хліб, розводити тварин, має бути підтримана першочергово», – наголосив Юрій Гарбуз.