Прес-центр1 серпня 2018, 12:08

Голова райдержадміністрації провів виїзний прийом громадян

Одним із дієвих інструментів по вивченню та вирішенню проблем жителів Білокуракинського району є проведення виїзних прийомів громадян керівництвом райдержадміністрації. 31 липня голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко та заступник голови райдержадміністрації Наталія Вервейко провели зустріч з громадянами Просторівської сільради, в якій взяв участь голова сільради Володимир Кравченко.

В ході прийому жителями піднімалось ряд важливих питань життєдіяльності відповідних населених пунктів. Зокрема, жителі села Просторе  звернулися з проханням не виносити на розгляд сесії питання надання в оренду водойми місцевому підприємцю, директору ДП «УкрАгроСтар» Максиму Васільєву. Адже просторівці побоюються, що після підписання договору оренди вони втратять можливість вільного користування даним водним об’єктом. Сергій Іванович наголосив на необхідності проведення сходу громадян та детального вивчення думки населення стосовно даної проблеми, складання договіру оренди з чітким розподілом прав та обов’язків сторін.

Непокоїть жителів громади і стан доріг на території сільради, і несанкціоноване вивезення сміття. ДП АПК «УкрАгроСтар» було організовано вивезення сміття на території сільради, але деякі мешканці не користуються цими послугами та викидають побутові відходи на стихійні сміттєзвалища. В ході обговорення даної проблеми було акцентовано увагу на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо недопущення забруднення навколишнього середовища та притягнення даної категорії громадян до адміністративної відповідальності.

Також порушувалося питання незадовільної роботи «Укрпошти», яка на даний час неналежним чином виконує доставку періодичних видань та пенсій населенню.

Жителі Плахо-Петрівки порушували проблему автобусного сполучення села з районним центром, адже мікроавтобус, який на даний час працює, має всього 8 посадкових місць та не в змозі задовольнити всі потреби території на транспортне забезпечення. Голова райдержадміністрації повідомив мешканців села, що найближчим часом планується відновлення роботи маршруту Просторе-Білокуракине, який призупинив роботу через відсутність водія. Це покращить логістику між селами та районним центром.

Під час сходу громадян керівництво відвідало Просторівську ЗОШ, де на даний час проходить капітальний ремонт їдальні та кількох шкільних кабінетів за рахунок коштів з бюджету Просторівської сільради, дитячий садочок, який також готується до прийому дітлахів у новому навчальному році. Не оминули увагою і місцевий ФАП, який був відремонтований за рахунок спонсорських коштів, наданих директором ДП «УкрАгроСтар» Максимом Васільєвим.

В планах була і участь у роботі сесії Просторівської сільської ради, на якій повинні були розглядатися важливі проблеми життєдіяльності ради. Зокрема, питання виділення коштів з сільського бюджету на оздоровлення дітей в таборі «Агатівка», придбання житла для лікаря-фтизіатра, надання субвенцій на школу тощо. Але вона не відбулася через відсутність кворуму. Дивує відношення деяких депутатів сільради з Плахо-Петрівки, які проявляють недбалість по відношенню до життя своєї ж громади, не з’являючись на такі важливі засідання.

На зворотньому шляху керівництво району відвідало с.Попівку, де також відбувся схід громадян. Головне питання, яке порушили попівчани – це питання розпаювання землі, яке вже не перший рік залишається до кінця не розв’язаним.

Турбує жителів і відсутність якісного Інтернет зв’язку на території села. З роз’ясненнями та оцінкою своїх послуг до населення звернулися підприємці, які займаються встановленням «Супернету» на території району.

Голова райдержадміністрації обговорив можливі шляхи вирішення питань та зауважив, що кожне звернення перебуватиме на його особистому контролі до остаточного вирішення. Всі питання будуть розглянуті відповідно до чинного законодавства із залученням відповідних фахівців.