Прес-центр23 травня 2018, 14:05

Гирьовики з Просторого привезли додому медалі з чемпіонату світу

19 травня відбулося відкриття Чемпіонату світу серед юнаків та дівчат 2000-2002 р.н., Чемпіонат Європи по гирьовому спорту серед ветеранів та перший Чемпіонат серед спортсменів із інвалідністю. Змагалися за перемогу майже 70 учасників із різних країн. Взяли участь у даному чемпіонаті і гирьовики з с.Просторе Білокуракинського району, які виступали у складі збірної України.

Україна виборола перше загальнокомандне місце у даному чемпіонаті. Гирьовики з Білокуракинщини показали високий рівень підготовки та вибороли 3 золотих та одну срібну медаль. Здобували перемогу для України Урозалієв Роман (вагова категорія 70 кг), який завоював 2 золотих медалі: у ривку з результатом 131 підйом (вага гирі 24 кг) та у поштовху з результатом 61 підйом 24 кг гирі. Гармаш Вероніка (вагова категорія +60 кг) з результатом 126 підйомів 16 кг гирі у ривку виборола 1 золото. Зовсім трохи не вистачило сил для абсолютної перемоги Головченко Віолеті (вагова категорія 60 кг), яка посіла друге місце з результатом 112 підйомів 16 кг гирі, отримавши срібну медаль на чемпіонаті світу серед юнаків та дівчат у ривку.

Підготував юних спортсменів для участі у змаганнях тренер команди – Володимир Чижевський. Команда щиро вдячна спонсору цієї поїздки – Максиму Васильєву, якого було нагороджено дипломом за особистий внесок в організацію, проведення чемпіонату світу з гирьового спорту серед юнаків та дівчат та відкритого чемпіонату Європи з гирьового спорту в окремих вправах, популяризацію українських національних традицій та сприяння розвитку гирьового спорту у світі.

Вітаємо наших земляків з великими перемогами та бажаємо подальших успіхів!