Прес-центр6 липня 2017, 16:07

До уваги громадян Білокуракинського району

Цього року в Україні вже зафіксовано негативну статистику щодо збільшення пожеж на відкритих територіях. Так, порівняно з минулими роками аналіз виникнення пожеж на відкритих територіях у 2017 році свідчить про їх збільшення майже у 3 рази, а площі пройденої вогнем у 2,4 рази. Зокрема, у лісових масивах кількість пожеж збільшилась у 3 рази, а їх площа у 3,7 рази, на торфовищах - у 2,8 рази, а площа у 2,3 рази, на відкритих ділянках місцевості, зокрема сміття, трави та залишків рослинності - майже у 3 рази, а площа у 2,4 рази.

Шановні громадяни! З 15 квітня по 15 жовтня на території Білокуракинського району триває пожежонебезпечний період. Найбільша кількість пожеж в даний період виникає від людського чинника: непогашеного вогнища, кинутого недопалка,  підпала сухої рослинності на відкритих територіях. На гасіння сухої рослинності з цих причин підрозділи ДСНС виїжджають майже щодобово. І ви можете уявити які матеріальні втрати може понести держава та люди, якщо загоряння залишити не загашеними.

Тож перед тим, як підпалювати суху рослинність та сміття добре поміркуйте чи варто це робити.

І як підсумок можна сказати що звичайно ж, цілком виключити степові і лісові пожежі неможливо, але зменшити їхню кількість у змозі людини. Досить однієї елементарної речі - обережності з вогнем.

 

 

Начальник Білокуракинського МРВ
ГУ ДСНС України у Луганській області
капітан служби цивільного захисту
А.Н. Огієвич