Прес-центр16 травня 2018, 16:05

До нових зустрічей, бродівці

З метою налагодження партнерських відносин та в рамках освітнього проекту «Змінимо країну разом»,  Угоди про співробітництво між Львівською та Луганською областями учні Пеняківського навчально-виховного комплексу з 14 по 16 травня перебували на Білокуракинщині. За цей час вони взяли участь у районному етапі військово-патріотичної гри «Джура», в змаганнях з пішохідного туризму, познайомилися з історією нашого краю, знайшли нових друзів. Культурна програма була насиченою та організованою. І за це, перш за все, подяка всім працівникам відділів освіти райдержадміністрації та Білокуракинської селищної ради, керівництву району. 

Час швидко промайнув і сьогодні, 16 травня, пообідні всі учасники зібралися в кабінеті голови райдержадміністрації Сергія Іванюченка для підбиття підсумків поїздки. Гості нашого району ділилися своїми враженнями від побаченого. Кожен з них вперше був на Сході України та не зостався розчарованим. Найбільше бродівців вразила чистота та охайність нашого селища, парк імені Тараса Шевченка з тренажерами, матеріально-технічна база Білокуракинської ЗОШ №1, високий рівень проведення змагань, привітність та гостинність наших людей. У цієї поїздки, за словами вихованців Пеняківського навчально-виховного комплексу, було два недоліки – коротка програма перебування та важка далека дорога. В свою чергу, голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко подякував гостям за візит, запросив Марію Загоруйко, яка зачарувала всіх своїм голосом, до участі у обласному конкурсі «Воронцева слобода» та висловив сподівання на те, що ця поїздка запам’ятається їм на все життя і вони обов’язково завітають до нашого краю ще.

Обмін подарунками, словами вдячності та словами «До нових зустрічей» – все це черговий раз підкреслює необхідність розвитку співробітництва в даному напрямку. Адже освітній та культурний обмін єднає людей, зміцнює країну, сприяє дружнім відносинам Заходу та Сходу, консолідує зусилля задля миру в Україні.