Прес-центр22 cічня 2020, 16:01

Діти єднають Україну

На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому 21 січня учні Просторівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначили важливу дату- День Соборності України.

Цього дня вчителі початкових класів С.М.Верецун, Т.В.Гончарова, О.О.Пугач, Н.М.Бурківченко разом зі своїми вихованцями провели флешмоб «Діти єднають Україну», відео-екскурс «Соборна мати-Україна - одна на всіх, як оберіг», були проведені виховна година на тему «І обнялися береги одного вічного народу», майстер-клас «Патріотична прикраса технікою канзаші». Вчителі ознайомили учнів з витоками ідеї соборності, з історичними віхами на шляху соборності українських земель.

Класні керівники 5-7 класів Л.М.Рожкова, Ю.В.Шавєрнева та Ю.В.Жарких провели цікаві вікторини «День Соборності України», переглянули мультимедійні презентації, стимулюючи в учнів інтерес до минулого України, звичаїв та традицій українського народу, закріпили знання про державні символи та визначні події в історії нашої держави.

Виховні заходи, проведені з учнями 8-11 класів вчителем історії Ю.В.Шавернєвою та класними керівниками Ю.М.Майбородою, Н.Д.Чижевською, Н.М.Кравченко, В.Д.Коноваловою, нагадали дітям, що лише в єдності дій та соборності душ зможемо досягти розбудови України. Вчителем історії Шавернєвою Ю.В. було проведено виховний захід «Етно-паті в українській шкільній  хаті», засідання круглого столу «Історичний квит до Дня Соборності», діти переглянули відеоролик «Соборна країна - одна Україна». Кульмінацією свята стало проведення флешмобу «Ланцюг єднання»: у вестибюлі школи учні молодших класів створили символічне серце, тримаючи в руках плакати з назвами всіх обласних центрів України. А учні старшої школи, тримаючи державний прапор, створили нерозривний символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи та гордості за свою державу. Урочисто, з гордістю прочитали вірші про Україну учениця 11 класу Вероніка Гармаш та учениця 8 класу Вікторія Лифенко.

Учні школи та вчителі впевнені, що будувати Українську державу треба в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри й переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.