Прес-центр5 липня 2018, 16:07

День поля на Білокуракинщині

5 липня на Білокуракинщині відбувся обласний захід з нагоди Дня поля. В його рамках в районному Будинку культури відбулося обговорення напрямків розвитку інфраструктури виробництва та збуту аграрної продукції, а також основні напрямки державно-приватного партнерства в сфері аграрного сектору Луганської області. У ньому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, представники управлінь та відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій області, керівники та спеціалісти агроформувань, сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники компанії ECODEVELOP та ін.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко та заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. Вони наголосили на важливості даного заходу, адже саме на Дні поля компанії мають змогу презентувати для учасників-аграріїв передову продукцію для рослинництва, посівну техніку, пропонують інноваційні рішення для роботи в сучасних умовах аграрної галузі. А ще подібні зустрічі аграріїв сприяють їх консолідації та обміну досвідом. Після цього керівництвом області було відзначено кращих аграріїв Луганщини.

Максим Васильєв, керівник ДП АПК «УкрАгроСтар», разом з Валерієм Окопним, виконавчим директором Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області, презентували присутнім Білокуракинський районний осередок Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області, його основні завдання та досягнення.

Цікавою була презентація проекту будівництва біогазової станції, яку представила присутнім Ольга Сидорчук, представник компанії ECODEVELOP.

В свою чергу міський голова м.Рубіжне Сергій Хортів презентував проект будівництва логістичного центру.

Після цього учасники заходу відправилися на демонстраційний огляд поля рапсу СТОВ «Україна» (керівник Микола Лавренко). Там відбувся показ техніки та спеціалізованого обладнання, а також неформальне спілкування учасників заходу.