Прес-центр12 вересня 2017, 21:09

Цьогоріч на Луганщині виділено 31 мільйон гривень учасникам і інвалідам війн та жертвам нацистських переслідувань

Під час брифінгу для ЗМІ виступила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук і розповіла про надання грошових та інших соціальних допомоги окремим категоріям громадян.

За її словами, для видачі разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального статусу» і «Про жертви нацистських переслідувань» цього року виділено із державного бюджету 31 млн грн 28,2 тис. осіб.

Заходами Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки передбачено грошову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету. Станом на 1.09.2017 виплачено разової допомоги на загальну суму 2 млн 460 тис. грн, а саме: 162 інвалідам Великої Вітчизняної війни у розмірі 10 тис. грн на одну особу, 244 учасникам Великої Вітчизняної війни у розмірі 5 тис. грн на одну особу. 13 інвалідів Великої Вітчизняної війни, отримали реабілітацію у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина» тривалістю 14 днів з розрахунку вартості путівки не більш ніж 5000 грн на одну особу за рахунок коштів обласного бюджету.

Також заходами вищезазначеної обласної програми передбачено надання грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету у розмірі 1500 грн на одну особу. Допомогу отримають інваліди Великої Вітчизняної війни, інваліди АТО, інвалідам війни, інвалідність яких пов’язана з поранення у період бойових дій на території інших держав.

Станом на 1.09.2017 нараховано 154 інвалідам Великої Вітчизняної війни, на загальну суму 231 тис. грн грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету до Дня визволення Луганських області.

На сьогоднішній день виплачено матеріальної допомоги 801 особі на суму 2,252 млн грн, у тому числі учасникам АТО – 37 особам на загальну суму 153 тис. осіб.

 

За матеріалами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації