Прес-центр9 грудня 2019, 16:12

Через серце кордон не прокладеш: Сергій Гайдай привітав Луганське земляцтво у Києві з 20-річчям

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав Луганське земляцтво у Києві з 20-річчям від дня утворення.

«Я трохи більше місяця працюю на посаді голови облдержадміністрації. Відповідальність, безумовно, велика. Адже, незважаючи на те, що економічний потенціал Луганської області завжди був високий, фінансувалась вона за остаточним принципом. І сьогодні ми відчуваємо на собі наслідки такого ставлення. З іншого боку – усі зміни на краще завжди будуть помітними. Нам потрібні нові ідеї щодо розвитку регіону, тому попереду у нас спільна робота. І, навіть, якщо мені залишиться працювати один день на посаді – цей день я працюватиму на розвиток Луганщини», – звернувся він до учасників заходу.

Від імені земляцтва колишніх луганчан привітав його теперішній очільник – Вадим Горан: «20 років тому група вихідців із Луганщини об’єднали свої зусилля та створила Луганське земляцтво у місті Київ. Яке, по суті, стало першим волонтерським рухом луганчан задля взаємодопомоги. У 2014 році земляцтво надало прихисток, моральну та матеріальну підтримку сотням жителів області, які були змушені рятуватись від війни. Ці зв’язки підтримуються й сьогодні».

Земляки гучними оплесками привітали засновків та ідейних натхненників організації – Вітольда Фокіна, Віктора Тихонова, Сергія Остапова та Володимира Дьякова та інших.

Обласні нагороди видатним луганчанам вручив Сергій Гайдай.

Найвищу – Почесну відзнаку «За розвиток регіону» отримали перший Прем’єр-міністр незалежної України Вітольд Фокін та засновник і художній керівник народно-хореографічного ансамблю «Барвінок» Володимир Дольчук.

«На карті України є одне святе для нас місце – Луганщина. Війна розділила нашу малу батьківщину, але через серце кордон не прокладеш! Тож сподіваюсь, що Президент повернеться із благою для нас вістю», – звернувся до земляків Вітольд Фокін та побажав Володимиру Зеленському успіху на перемовинах у Нормандському форматі.